Charitatívny turnaj v Poprade aj s Dubovcovou a Nestarcovou

27.08.2014 Poprad

Poprad 27. augusta (TASR) - Medzinárodný turnaj v ženskom plážovom volejbale pod názvom Slovanet Beach Exhibition už v sobotu po prvýkrát zavíta na Slovensko. Za účasti európskej hráčskej špičky, kde by nemali chýbať ani slovenské jednotky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová, bude dejiskom charitatívneho turnaja areál AquaCity Poprad. Záštitu nad medzinárodným podujatím prevzal prezident SR Andrej Kiska. TASR informovali organizátori podujatia prostredníctvom tlačovej správy.

Turnaj bude mať predovšetkým charitatívny rozmer a celý výťažok sa zo vstupného prerozdelí na dva charitatívne účely. Organizátori podujatia pomôžu pacientom trpiacim chronickou obštrukčnou chorobou pľúc a rodinám, ktorých deti trpia detskou mozgovou obrnou a svalovou dystrofiou.

O turnajový triumf bude bojovať šesť ženských tímov, rozdelených do dvoch trojčlenných skupín. Prvé dva tímy postúpia do semifinále a z nich vzíde víťaz turnaja. "Sme radi, že aj na Slovensko zavítajú svetové hviezdy plážového volejbalu z Poľska, Rakúska či iných krajín," povedal Ján Michlík, zástupca generálneho partnera podujatia, spoločnosti Slovanet.

Svoju účasť na exhibičnom turnaji potvrdili aj majsterky Slovenska v plážovom volejbale Dubovcová s Nestarcovou. "Sme radi, že čaro plážového volejbalu si budú môcť vychutnať aj slovenskí športoví fanúšikovia. Tešíme sa na toto podujatie a samozrejme sa budeme snažiť podať čo najlepší športový výkon. Verím, že na domácej pôde divákov nesklameme," konštatovala Nestarcová.

Súčasťou podujatia bude aj sprievodný program, ktorým bude návštevníkov sprevádzať Marcel Forgáč. Pripravené sú i vystúpenia tanečnej skupiny Old School Brothers, skupiny Peter Bič Project a ďalšie aktivity ako Trial show Jána Kočiša, zábavné atrakcie, súťaže a animácie pre deti.
 

Vyberte región